excursies

Wandeltocht 1/ Amsterdam
Wandeltocht 1 is van oorsprong een speurtocht geweest voor het cultuurproject van de basisschool waar deze website uit is ontstaan. Deze wandeltocht begint op het Frederiksplein, voert door dat deel van de stad, over de nieuwe grachten en eindigt op het Frederiksplein. De wandeltocht is te downloaden als pdf-bestand.

wandeling1Digitale versie
Wandeltocht 1 is nu ook beschikbaar voor gebruikers van de iPhone en Android toestellen.

Wandeltocht 2 / Amsterdam
De tweede digitale wandeltocht gaat ook met de app van 7 scenes. Om de tocht te lopen dezelfde gratis app downloaden.

wandeling2De tocht begint bij de Hollandse Schouwburg. De tocht heet “Joodse negotie en parnose “ en u kunt deze van te voren instellen op uw smartphone én de media downloaden (2 mb). Bij de schouwburg begint de tocht, iedere keer ziet u op de kaart waar u heen moet.

Voor wie geen smartphone heeft is deze tocht ook als pdf beschikbaar. Thuis printen, en dan lopen!

Wandeltocht door Rotterdam
Ook door Rotterdam verzorg ik wandelingen en excursies.  Meer informatie via deze link.

Instructies digitale wandeltochten:
Ga naar de appstore, download de app van 7 scenes.
Start de app, kies een naam en een wachtwoord, vraag de activeercode aan en u kunt hierna de app gebruiken. Ga voor de 1e wandeling naar het Frederiksplein en op de hoek bij Oosterling start u de app op, en u zoekt naar scenes nearby. Deze wandeltocht heet “Frederik naar Rembrandt”. Op deze plaats is ook de eerste locatie.
Wanneer u een locatie heeft bekeken, en het verhaal heeft gelezen, keert u terug naar de kaart waar de volgende locatie rood knippert. Iedere keer wanneer u een locatie dicht genoeg nadert trilt uw iPhone/Android en verschijnt de nieuwe informatie op uw scherm. De locatie kan soms iets voor of na de plek zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid en nauwkeurigheid van de Gps-satellieten. U kunt de route onderbreken en later verder afmaken. Het is wel handig als u via instellingen uw iPhone zo instelt dat deze niet automatisch uitschakelt.
De route is alleen te zien via de iPhone en Android, maar globaal ook via deze link.

Wandeling door Amsterdam of Rotterdam?
Naast het feit dat deze hier genoemde wandelingen gratis beschikbaar zijn geef ik aanvraag excursies door Rotterdam of Amsterdam.
In Rotterdam zijn er een tweetal wandelingen mogelijk, door het Westen/Centrum met verhalen over de Joodse buurten van voor de oorlog en een
Wandeling met als thema Joodse ondernemers, vanaf de Kop van Zuid tot Kralingen.

In Amsterdam een algemene wandeling door centrum en de traditionele buurten en eveneens een wandeling over de Joodse ondernemers.

Deze wandelingen kan ik gidsen in het Nederlands en het Engels, ook in het Duits (niet perfect).

Daarnaast geldt voor beide plaatsen en de omliggende gemeenten dat maatwerk mogelijk is, maar voorbereidingstijd is daarvoor nodig.

De wandelingen zijn beschikbaar voor geïnteresseerde groepen waarbij u op stap gaat met een historicus en bezienswaardigheden vanuit een historisch perspectief worden geduid. Mail voor meer informatie of voor de kosten.