excursies / tours met gids

Interesse? Neem hier contact op

Het aanbod van tours door Amsterdam is zeer groot en ondanks dat er veel goede gidsen zijn is de vraag zo groot dat er gegidst wordt door mensen die de stad en de geschiedenis niet kennen. www.joodsamsterdam.nl biedt ook wandelingen aan door de Joodse geschiedenis van de stad.  Wat maakt deze wandelingen anders?
1. U wordt gegidst door een historicus die al meer dan tien jaar over de Joodse geschiedenis van de stad schrijft en hier onderzoek naar doet,
2. De wandelingen zijn “of the beaten track”, Joods Amsterdam heeft meer dan de traditionele highlights.
3. Maatwerk is mogelijk, u kunt ook wandelingen aanvragen door stukken stad die hier niet vermeld zijn, maar daar is meer voorbereidingstijd voor nodig.
4. In het Nederlands, Engels en Duits
5. Deze website wordt gebruikt door heel wat gidsen, hier gidst de maker u.

Welke wandelingen kunnen we direct verzorgen?

Wandeltocht 1 / Amsterdam centrum oost
Wandeltocht 1 begint op het Frederiksplein, voert door dat deel van de stad, over de nieuwe grachten en eindigt op het Frederiksplein. Deze wandeltocht duurt 90 minuten.

tour 1Wandeltocht 1 / digitaal
Wandeltocht 1 is nu ook beschikbaar voor gebruikers van de iPhone en Android toestellen. Dit kan via de app van 7 scenes (instructies onder).

Wandeltocht 2 / Amsterdam centrum Plantage
Bij deze wandeltocht staat naast de geschiedenis ook de kleine Joodse ondernemer centraal. Deze tocht begint bij de Hollandse Schouwburg en eindigt op het Waterlooplein. 

tour 2Wandeltocht 2 / digitaal
Wandeltocht 2 is nu ook beschikbaar voor gebruikers van de iPhone en Android toestellen. Dit kan via de app van 7 scenes (instructies onder). De tocht heet “Joodse negotie en parnose “

Wandeltocht 3 / van Montelbaan tot Middenlaan
Een wandeltocht die begint waar de Joodse geschiedenis van Amsterdam ooit begon, bij de Montelbaanstoren. We lopen langs belangrijke locaties in de geschiedenis van Joods Amsterdam en eindigen op de Plantage Middenlaan bij de Hollandse Schouwburg. 

Wandeltocht 4 / Hoogtepunten van Joods Amsterdam
De hoogtepunten van Joods Amsterdam in een tour van ca. 1 uur. Begin en einde rond het Waterlooplein, te combineren met een bezoek aan het Joods Cultureel Kwartier.

Wandeltocht 5 / Monnickendam
Deze tour kan gecombineerd worden met een van de andere en laat sporen zien van het Joodse leven in een plaats aan de voormalige Zuiderzee.

Half day tour / Ouderkerk aan de Amstel – Monnickendam – Amsterdam
Met vervoer een halve dag. Portugese begraafplaats (indien geopend), Joods leven in een Zuiderzeeplaats en een deel van Amsterdam.

Wandeltochten door Rotterdam
Ook door Rotterdam verzorgen we wandelingen en excursies.  Meer informatie via deze link.

Instructies digitale wandeltochten:
Ga naar de appstore, download de app van 7 scenes.
Start de app, kies een naam en een wachtwoord, vraag de activeercode aan en u kunt hierna de app gebruiken. Ga voor de 1e wandeling naar het Frederiksplein en op de hoek bij Oosterling start u de app op, en u zoekt naar scenes nearby. Deze wandeltocht heet “Frederik naar Rembrandt”. Op deze plaats is ook de eerste locatie.
Wanneer u een locatie heeft bekeken, en het verhaal heeft gelezen, keert u terug naar de kaart waar de volgende locatie rood knippert. Iedere keer wanneer u een locatie dicht genoeg nadert trilt uw iPhone/Android en verschijnt de nieuwe informatie op uw scherm. De locatie kan soms iets voor of na de plek zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid en nauwkeurigheid van de Gps-satellieten. U kunt de route onderbreken en later verder afmaken. Het is wel handig als u via instellingen uw iPhone zo instelt dat deze niet automatisch uitschakelt.
De route is alleen te zien via de iPhone en Android, maar globaal ook via deze link.

De wandelingen zijn beschikbaar voor geïnteresseerde groepen waarbij u op stap gaat met een historicus en bezienswaardigheden vanuit een historisch perspectief worden geduid. Mail voor meer informatie of voor de kosten, en laat weten wat de wensen zijn.

Combinaties van deze tours met een tour met een andere thema is mogelijk. Daarvoor werken we samen met Elisabeth’s Tailormadetours. Door het logo aan te klikken gaat u naar de website.