excursies / tours met gids

Interesse? Neem hier contact op

Het aanbod van tours door Amsterdam is zeer groot en ondanks dat er veel goede gidsen zijn is de vraag zo groot dat er gegidst wordt door mensen die de stad en de geschiedenis niet kennen. U kunt met de maker van deze site op pad door de Joodse geschiedenis van de stad.  Wat maakt deze wandelingen anders?
1. U wordt gegidst door een universitair geschoolde historicus die al meer dan vijftien jaar over de Joodse geschiedenis van de stad schrijft en hier onderzoek naar doet,
2. De wandelingen zijn “of the beaten track”, Joods Amsterdam heeft meer dan de traditionele highlights.
3. Maatwerk is mogelijk, u kunt ook wandelingen aanvragen door stukken stad die hier niet vermeld zijn, maar daar is meer voorbereidingstijd voor nodig.
4. In het Nederlands, Engels en Duits
5. Deze website wordt gebruikt door heel wat gidsen, hier gidst de maker u.

De wandelingen worden gedaan via het bedrijf www.bmwd.nl.

Welke wandelingen kunnen we direct verzorgen?

Wandeltocht 1 / Amsterdam centrum oost
Wandeltocht 1 begint op het Frederiksplein, voert door dat deel van de stad, over de nieuwe grachten en eindigt op het Frederiksplein. Deze wandeltocht duurt 90 minuten.

Wandeltocht 2 / Amsterdam centrum Plantage
Bij deze wandeltocht staat naast de geschiedenis ook de kleine Joodse ondernemer centraal. Deze tocht begint bij de Hollandse Schouwburg en eindigt op het Waterlooplein. 

Wandeltocht 3 / van Montelbaan tot Middenlaan
Een wandeltocht die begint waar de Joodse geschiedenis van Amsterdam ooit begon, bij de Montelbaanstoren. We lopen langs belangrijke locaties in de geschiedenis van Joods Amsterdam en eindigen op de Plantage Middenlaan bij de Hollandse Schouwburg. 

Wandeltocht 4 / Hoogtepunten van Joods Amsterdam
De hoogtepunten van Joods Amsterdam in een tour van ca. 1 uur. Begin en einde rond het Waterlooplein, te combineren met een bezoek aan het Joods Cultureel Kwartier.

Wandeltocht 5 / Monnickendam
Deze tour kan gecombineerd worden met een van de andere en laat sporen zien van het Joodse leven in een plaats aan de voormalige Zuiderzee.

Half day tour / Ouderkerk aan de Amstel – Monnickendam – Amsterdam
Met vervoer een halve dag. Portugese begraafplaats (indien geopend), Joods leven in een Zuiderzeeplaats en een deel van Amsterdam.

Wandeltochten door Rotterdam
Ook door Rotterdam verzorgen we wandelingen en excursies.  Meer informatie via deze link.

De wandelingen zijn beschikbaar voor geïnteresseerde groepen waarbij u op stap gaat met een historicus en bezienswaardigheden vanuit een historisch perspectief worden geduid. Mail voor meer informatie of voor de kosten, en laat weten wat de wensen zijn.