Familie Sealtiel uit Amsterdam

Er is vooralsnog nog geen foto van Izaak Sealtiel te vinden. Een van de lezers van onze site vraagt hulp om sporen te vinden.

Ik ben op zoek naar personen naar  foto’s of verhalen van Izaak Sealtiel, geboren in  de Lepelstraat 10 te Amsterdam op 4 oktober 1917. Izaak was in 1938 gehuwd met Theodora Leon en zij kregen een zoon Sammie die nu in Canada woont. Izaak werd vermoord in Vught op 16 mei 1943, Theodora Leon in Sobibor op 9 juli 1943.

Sam Sealtiel is destijds naar Canada  geëmigreerd en woont daar nog steeds. Voor hem zoek ik een foto of een verhaal over wat voor persoon zijn vader was.
Het kleermakersatelier van vader was gevestigd op de Nieuwe Prinsengracht 68-3 en hij had veel werk aan de Diamantbeurs in de Weesperstraat te Amsterdam. Zij waren vlak na de geboorte van hun zoon Sam naar dit adres verhuisd.
Izaak werd ook wel Sjaak genoemd en op het zelfde adres woonde ook de zus van Izaak Sealtiel, Clara.
Clara Sealtiel was gehuwd met Meijer Blitz en Meijer had al een kind uit een vorige relatie  Clara en Meijer kregen een dochtertje.
De naam van dit dochtertje is Anna. In de oorlog zijn Anna, haar moeder Clara en Meijer Blitz   vermoord. Volgens mij is Izaak  opgepakt  en naar Vught gebracht waar hij is doodgeschoten. Veel kan ik hier niet zoveel over zeggen omdat ik deze personen niet zo goed kende,  wel weet ik dat hij via het CABR SYSTEEM berecht werd.
Samuel Sealtiel heeft mij gevraagd om eens te gaan informeren naar zijn vader.
Er is van zijn moeder Theodora Leon een foto op joodsmonument.
Van zijn vader is er geen foto en omdat hij nu ook ouder wordt zou hij heel graag een foto van zijn vader willen hebben.
De vraag is dus wie in bezit is van een foto of  andere verhalen over Izaak.

Maar misschien zijn er  mensen die langs deze  mij daar antwoord op kunnen geven.
Het zou toch geweldig zijn om hem via  lezers een foto te kunnen overhandigen.

Bettie Huizinga

Foto’s kunnen worden gestuurd naar deze link, we sturen alle informatie door.