gezocht – Mauritz Wertheim

In de foto albums van mijn oma trof ik een foto van haar moeder, mijn overgrootmoeder, op een reisje naar Brussel in 1932 met kennissen, vrienden en haar toenmalig vriendje. Deze mensen, wist oma te vertellen, waren allemaal Joods en woonden in Amsterdam bij haar in de buurt (Rapenburgerstraat 116). Haar vriendje heette Mauritz Wertheim. De namen van de andere mensen weet ze niet meer. Het is goed mogelijk dat geen van deze mensen de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd, maar dat is bij mijn oma onbekend.
 
Op de foto staat mijn overgrootmoeder in het midden. Haar naam was Emilie Hedwig Wilms. Rechts naast haar staat Mauritz Wertheim. 
 
Ik weet niet of het mogelijk is, maar het leek mij een poging waard om deze foto te delen. Wellicht dat iemand Mauritz of een andere mensen op de foto kent.
 
Herkent u iemand, mail ons en de mail wordt doorgezonden naar M. Ootjers.