Isaac Lipschits

website www.joodsmonument.nl, deze site werd eind april 2016 gemoderniseerd.
website www.joodsmonument.nl, deze site werd eind april 2016 gemoderniseerd.

“Als een mens sterft gaat hij twee keer dood. Eén keer bij het sterven, een keer als hij vergeten wordt. Dat vergeten heb ik willen voorkomen met het Joodsmonument”.

Isaac Lipschits was hoogleraar emeritus en heeft na al zijn wetenschappelijk werd zich de laatste jaren vooral gericht op het opzetten van de website joodsmonument.nl waarin hij ernaar toe werkt om iedereen die is weggevoerd en omgekomen in de Sjoa een plek te geven. Het is met recht een levenswerk, opgezet zodat er gezocht kan worden op namen maar ook op adressen.
lipschitsNaast deze website heeft Isaac Lipschits zijn familiegeschiedenis ook beschreven in het gratis in Rotterdam verspreidde boekje “onbestelbaar”. Hij schrijft hierin een brief aan zijn vermoorde moeder, waarin hij vertelt over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Zijn broertje en hijzelf waren in de oorlog ondergedoken maar de rest van de familie is omgekomen. Het boekje is als pdf gratis te verkrijgen bij Uitgeverij Verbum.
Op 4 mei 2008 zond KRO Kruispunt TV een documentaire over Isaac Lipschits en de website uit. Op 23 mei 2008 overleed Isaac Lipschitz.

De website kan worden gevonden door het aanklikken van de link boven. Meer informatie over Isaac Lipschitz op de Rotterdamse site.

laatst bijgewerkt:
15 september 2019