Mietje en Nathan Hekster

Op Swammerdamstraat 62-1 woonde in en ook na de oorlog Mietje (Marie) Hekster (Amsterdam, – Amsterdam, ) en op 62-2  haar jongste broer Nathan Hekster (22 januari 1900) respectievelijk. Beiden hebben de oorlog overleefd.
 
Marie was getrouwd met koopman Lodewijk van Brink (Amsterdam, – Auschwitz, ), uit dat huwelijk kwamen twee kinderen: Israël (Ies) en Selien. Het huwelijk eindigde echter door echtscheiding op 30 maart 1933. Lodewijk, Selien (Amsterdam, – Auschwitz, ) en Israël (Amsterdam, – Sobibor, ) werden vermoord in de gaskamers. Marie stond na de oorlog op de markt met textiel.
 
Nathan Hekster was getrouwd met Catharina Kitty Spaargaren, een niet-joodse vrouw. Dat gemengd huwelijk heeft hem en zijn kinderen Jack en Simon gered. Nathan was maatkleermaker en zijn atelier bevond zich op de zolder van de Swammerdamstraat 62-2. In de jaren ’50 is zijn zoon Jack bij hem komen werken en heeft uiteindelijk de zaak overgenomen. Jack Hekster had later een atelier op de Weteringschans en daarna winkel/atelier Tailor’s Trend aan de Koninginneweg 67. Hij maakte o.a. maatkostuums voor Max Tailleur, Jaap van Praag, Willy Alberti, Maup Caransa en nog veel meer bekende en ook beruchte mensen uit het Amsterdamse milieu.