Nieuwsbrief Joodsamsterdam en Joodserfgoedrotterdam november 2017

Welkom
Ten eerste welkom voor de nieuwe abonnees op de nieuwsbrief van de website
www.joodsamsterdam.nl en de website www.joodserfgoedrotterdam.nl.
Voorwoord
Deze nieuwsbrief geeft een overzicht van de wijzigingen en toevoegingen op de website joodsamsterdam.nl en joodserfgoedrotterdam.nl gedurende de maand voor het verschijnen van de nieuwsbrief.
Informatie gezocht

We zoeken zoveel mogelijk oorspronkelijke informatie. Zelfs schijnbaar onbelangrijke details kunnen inzicht geven over gebeurtenissen die het waard zijn om vast te leggen. Uw informatie is welkom via deze link.
Links
Deze site plaatst geen advertenties en heeft geen commercieel karakter. Deze site wil een plek geven aan de Joodse sporen in Mokum Alef en Mokum Resj (Rotterdam).
Boeken

Een aantal boeken die op de site genoemd worden is bijeen gebracht op de boekenpagina.
Contact

Alleen per mail

deze maand

Deze maand
Enkele van de lezers weten dat er niet een heel team achter deze websites zit, en enkelen weten ook dat ik studeer. Het was een heel drukke maand met de studie die ik in juni hoop af te ronden. De drukke periode wordt op 23 december minder, wanneer de tentamens van dit semester zijn afgerond. Dus deze keer maar zes nieuwe stukken – terwijl er ook nog hard gewerkt wordt aan nieuwe artikelen die ik volgende maand hoop af te hebben. Deze maand twee straten, een onderzoekje over wie een jubilaris was waarover het NIW berichtte, een Rotterdamse slager en de verzetsvrouw en Spanjestrijder Nora Diamant.

Joodserfgoed Rotterdam

 

Joods Amsterdam

5 nov – Meijer Boesman was slager op de Crooswijksestraat.   7 nov – de Kaasjesgang is toegevoegd aan de site.
12 nov – de Linker Rottekade is toegevoegd.   18 nov – Nora Diamant ging vanwege haar overtuiging naar Spanje om tegen Franco te strijden, in bezet Nederland zat ze in het verzet en door de onderduik overleefde zij en haar kinderen de oorlog.
14 nov – de Rozenburglaan is toegevoegd    30 nov – E Gesler werd in 1935 in het NIW geeerd met het feit dat ze vijftig jaar kleuterjuf was. Is er nog te vinden wie zij was? Via de link.