Nieuwsbrief Joodsamsterdam en Joodserfgoedrotterdam september 2019

Welkom Ten eerste welkom voor de nieuwe abonnees op de nieuwsbrief van de website www.joodsamsterdam.nl en de website www.joodserfgoedrotterdam.nl.
Voorwoord
Deze nieuwsbrief geeft een overzicht van de wijzigingen en toevoegingen op de website joodsamsterdam.nl en joodserfgoedrotterdam.nl gedurende de maand voor het verschijnen van de nieuwsbrief.
Informatie gezocht

We zoeken zoveel mogelijk oorspronkelijke informatie. Zelfs schijnbaar onbelangrijke details kunnen inzicht geven over gebeurtenissen die het waard zijn om vast te leggen. Uw informatie is welkom via deze link.
Nieuwsbrief niet gekregen?
Heeft u dan uw spambox gecontroleerd? In principe verschijnt de nieuwe nieuwsbrief altijd op de 1e van een maand, behalve in augustus en als het een sabbat is verschijnt de nieuwsbrief een dag later of vroeger. En als u hem niet vindt, dan kunt u via www.joodsamsterdam.nl, keuze diversen altijd het archief vinden en de nieuwe nieuwsbrief is daar al in opgenomen.
Links
Deze site plaatst geen advertenties en heeft geen commercieel karakter. Deze site wil een plek geven aan de Joodse sporen in Mokum Alef en Mokum Resj (Rotterdam).
Boeken

Een aantal boeken dat op de site genoemd wordt, is bijeen gebracht op de boekenpagina.
Nieuw mailadres?
Wanneer u uw mailadres wijzigt, wijzig u dan ook het mailadres in bij ons?  Dat kunt u zelf doen door in de mail van de laatste nieuwsbrief deze optie te kiezen. Niet in de attachement, maar in de mail zelf. Dat blijft u de nieuwsbrief ontvangen.
Contact

Alleen per mail

deze maand

Wandeling
Op stap met de historicus van de website. Op zondag 27 oktober organiseer ik een wandeling door Joods Rotterdam. Van 14 uur tot 16 uur, vanaf Rotterdam cs en einde Rotterdam cs. Dit is dezelfde tour als op 5 mei jl, dit aangezien er nog vraag naar was. Deelname € 12,50 pp. Aanmelden via info@joodserfgoedrotterdam.nl o.v.v. uw naam en aantal deelnemers. De wandeling gaat door bij 8 deelnemers.

Groot onderhoud

Hoewel er beloofd was dat er geen nieuwsbrief rond 1 oktober zou uitkomen, is deze er nu toch. Waarom?  Omdat het groot onderhoud aan beide sites is afgerond. Foto’s zijn voorzien van de juiste annotatie indien nodig, tientallen links zijn aangebracht in de artikelen, typefouten en taalfouten zijn verbeterd. Een aantal zaken in de lay-out zijn verduidelijkt en alle 2400 pagina’s zijn de revue gepasseerd. Een heidens karwei. Niet dat alles nu perfect is, het blijft mensenwerk, maar de punten op de i zetten was nodig. 
Deze maand kunt u dus de sites verder bekijken en zien wat er aan uw favoriete artikelen al dan niet veranderd is.  Volgende maand weer nieuwe artikelen en de 20 pagina’s die nu nog in quarantaine staan zijn komen in de komende dagen weer online. Voor nu wens ik u een zeer goed sjana tovah oemetoeka (goed en zoet Joods Nieuwjaar).
.