Samenzwering in Westerbork

Paul Beek
Samenzwering in Westerbork
Het verhaal van Leon Beek

Samenvatting
Ontdek in dit boek hoe een nazaat van een melamed (godsdienstonderwijzer), een majoor uit Amsterdam, gekozen wordt tot opvolger van de beruchte kampcommandant Gemmeker. Lees hoe zijn neven Nederland op de kop zetten met hun jazzachtige liedjes en hoe voor de hele familie de Bijenkorf centraal stond. Ook komt een link met Anne Frank naar voren, het meisje dat genoot van de boeken van Leons vrouw Cissy van Marxveldt. Een mix van feiten, muzikale optredens met helaas een tragisch einde voor alle hoofdpersonen.

 

Genre: Biografieën
Illustraties: jaBestel
Omvang: A5
ISBN: 978-94-643-1484-7
Aantal pagina’s: 202
Prijs: € 20,99
incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België


Over de auteur
Paul Beek is geboren in Amsterdam zoals velen van de familie Beek. Is vrijwilliger in Nationaal Museum Oranjehotel in Scheveningen en het Mr. Visserhuis in Den Haag, een mix van geschiedenis en hulp aan de medemens. Hij is getrouwd sinds 1991 en heeft kinderen, vrouw en kinderen zijn ook de drijvende kracht achter zijn boeken.

Lees hier alvast een stuk uit het boek van Paul Beek
Voor vrolijkheid zorgden de populaire Johnny en Jones en dit is hun wel toevertrouwd. Dit duo heeft tal van originele invallen, die zij op een geheel persoonlijke wijze weten te brengen en waarmede zij, zoowel in de zaal als voor de mike, dadelijk het publiek voor zich innemen. En wanneer zij dan ook nog à la Cab Calloway de ‘hey de hey’ aan het publiek geven en de ‘ho de ho’ terugvragen, dan is het hek heelemaal van den dam.

Verder lezen? Bestel het boek hier!