Wilhelmina-Catharinaschool foto’s

uitstapjewcschoolFoto klein:
Een bijdrage van een lezer van de site – foto van een uitstapje naar de Oranjesluizen van de Wilhelmina Catharinaschool, waarschijnlijk in de zomer van 1938.

 

 

Klas WC schoolFoto groot:
Klas van juffrouw Gleufsteen 1937.
Op de 1e rij links van voren naar achter: ??, Kira Gordon (woonde in de Frans Halsstraat} , dat kleine kereltje achteraan ben ik, Hans Niemeijer.
Op de 2e rij zitten: Henk Noortman (later prof. vervoerskunde en is inmiddels overleden). Dan Joko Blitz. Woonde aan de Willemsparkweg waar zijn vader uitgever was. Dan ?? en tenslotte Loesje Zimmer.
Op de 3e rij van links zit: ??, ??, dan komt Robbie Streep. Is thans diamantair in Antwerpen. Zij woonden in het grote huis recht tegenover de school op de Weteringschans 128, waar later een Japans restaurant inzat. Helemaal achteraan zit Haja Downer. Na haar trouwen was dat Haja van Someren-Downer, een bekende VVD-coryfee. Is overleden. (Zoals de meesten op de foto).
Dan komt tenslotte de 4e rij: ??. Erik Klatte, huisarts in Enschedé. Daar achter ?? en tenslotte een jongen van Vliet. Later advocaat in Amsterdam.

foto’s
met dank aan H.H. Niemeijer

Laatst bijgewerkt:
18 september 2019